Amazon


Get Up To 80% OFF Winter Outwear.

Ljudsko telo prepuno crva nakon konzumiranja sušija




Ako ste među onima koji uživaju u jelu suši ili vole sašimi, začinjene Tuna Rolnice, ili Yummy Yummy rolnice od kože lososa, trebalo bi da znate sledeće: odakle suši dolazi i da li je pravilno pripremljen. Ako nije pripremljen ispravno i po knjizi, može da vam izazove dosta zdravstvenih problema,kao što je bio slučaj sa ovim muškarcem iz Kine.

Pročitajte ovaj članak da saznate šta su posledice pojedenog a nepropisno pripremljenog sušija.


 Posle pojedene porcije Sashimija, Kinez je osetio jak bol u stomaku i koža počela da ga svrbi, otišao je kod lekara na pregled, gde je posle skeniranja celog tela dobio zastrašujuće vesti! Celo njegovo telo je bilo zaraženo i prepuno parazita trakastih crva! (slika ispod)

Zaraženi organizam sa larvama Diphyllobothriuma


Tip crva-pantljičare pod nazivom Diphyllobothrium (riblja pantljičara) je prisutan u gotovo svim vrstama ribe,a može izazvati Diphyllobothriasis kod ljudi, posle preterane konzumacije sirovog ili nedovoljno termički obrađenog mesa ribe.

Ukoliko se larva diphyllobothriuma proguta, najčešći simptomi su:

-bol ili nelagodnost u abdominalnom području
-slabost
-dijareja
-gubitak telesne težine
-vrtoglavica
-nesanica
-pothranjenost
-žutica
Ali najveća opasnost na koju želimo da ukažemo, jesu fatalne posledice od kojih možete patiti, kada je vaše telo napunjeno sa ovom vrstom crva. Oni mogu doći do mozga i tu živeti godinama neprimećeno duže vreme ili će biti potrebno nekoliko nedelja ili meseci da se otkrije prisustvo parazita.

Životni ciklus Diphyllobothriuma

Mnoge studije su pokazale zdravstvene probleme sa kojima se možete sresti nakon konzumiranja sirovog ili nedovoljno termički obrađenog mesa ribe, kao što su razne parazitske infekcije. Ponekad mogu da se dožive dodatne reakcije u telu, iako je riba koja se jede kuvana.


Previous
Next Post »